piątek, 22 marca 2013

Wielkanocny schab pieczony


składniki:

  • schab środkowy - 1.5 kilogramów
  • Sos do pieczeni z cebulką Knorr - 1opakowanie
  • majeranek - 2 łyżki
  • Sposób przygotowania:


    1. Sos Knorr zagotuj z wodą i dokładnie wymieszaj.
    2. Jak chwile ostygnie dodaj do niego rzeciśnięty czosnek i majeranek. Ponownie dokładnie wymieszaj.
    3. Oczyść schab i nasmaruj go dokładnie wystudzonym sosem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i odstaw na godzinę do lodówki.
    4. Naczynie przykryj folią aluminiową i piecz mięso w 160 stopniach przez godzinę. Podawaj na zimno pokrojone w cienkie plastry.
    5. Wielkanocny schab pieczony
  • przeciśnięty czosnek - 2 sztuki
  • woda - 1 szklanka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz