Steki z indyka z serem i ananasem
składniki:
- steki z piersi indyka - 4 sztuki
- ananas z puszki - 4 plastry
- starty żółty ser - 4 łyżki
- Bulionetka Domowa Drobiowa - 1 sztuka
- natka pietruszki - 1 łyżka
- pomidory z puszki - 700 gramów
Sposób przygotowania:
- Sznycle natnij ostrożnie z boku tak,aby powstały kieszonki.
- Ananasa pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z serem oraz natką. Przygotowanym farszem napełnij kieszonki.
- Jajka wymieszaj z 2 łyżkami mąki. Gotowe, nafaszerowane steki oprósz mąką a następnie obtocz w jajku i obsmaż z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmij z patelni i osusz na papierowym ręczniku.
- W garnku przesmaż cebulę oraz czosnek a następnie dodaj pomidory z puszki oraz Bulionetkę – całość zagotuj .
- cebula - 1 sztuka
- ząbek czosnku - 1 sztuka
- oliwa - 6 łyżek
- jajka - 2 sztuki
- mąka - 2 łyżki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz