wtorek, 26 marca 2013

Steki z indyka z serem i ananasem


 składniki:

  • steki z piersi indyka - 4 sztuki
  • ananas z puszki - 4 plastry
  • starty żółty ser - 4 łyżki
  • Bulionetka Domowa Drobiowa - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 łyżka
  • pomidory z puszki - 700 gramów
  • Sposób przygotowania:

    1. Steki z indyka z serem i ananasem
    2. Sznycle natnij ostrożnie z boku tak,aby powstały kieszonki.
    3. Ananasa pokrój w drobną kostkę i    wymieszaj z serem oraz natką. Przygotowanym farszem napełnij kieszonki.                                      
    4. Jajka wymieszaj z 2 łyżkami mąki. Gotowe, nafaszerowane steki oprósz mąką a następnie obtocz w jajku i obsmaż z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmij z patelni i osusz na papierowym ręczniku.
    5. W garnku przesmaż cebulę oraz czosnek a następnie dodaj pomidory z puszki oraz Bulionetkę – całość zagotuj .
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • oliwa - 6 łyżek
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 2 łyżki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz