- 25 minut
- 4 osoby
- Łatwe
Składniki:
- wrapy pełnoziarniste - 4 sztuki
- podudzia z kurczaka bez kości - 3 sztuki
- Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
- cukinia - 0.5 sztuk
- 1 garść świeżych kurek
- szalotka - 1 sztuka
- 2 garści rukoli
- masło - 1 łyżka
- jogurt naturalny - 4 łyżki
- Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
- ser dojrzewający sałatkowy - 100 gramów
- pieprz czarny świeżo mielony - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
- Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
- Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.
- Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
- Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.
- Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.
Wszystko o gotowaniu,pieczeniu,smażeniu i nietylko. Rodzaje win i innych trunków na rożne okazje.
Moje blogi
poniedziałek, 31 października 2016
Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz