poniedziałek, 31 października 2016

Pełnoziarniste wrapy z kurczakiem, cukinią i kurkami


  1.  

    • 25 minut
    • 4 osoby
    • Łatwe

    Składniki:

    • wrapy pełnoziarniste - 4 sztuki
    • podudzia z kurczaka bez kości - 3 sztuki
    • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
    • cukinia - 0.5 sztuk
    • 1 garść świeżych kurek
    • szalotka - 1 sztuka
    • 2 garści rukoli
    • masło - 1 łyżka
    • jogurt naturalny - 4 łyżki
    • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
    • ser dojrzewający sałatkowy - 100 gramów
    • pieprz czarny świeżo mielony - 1 szczypta

    Sposób przygotowania:

    1. Podudzia pokrój w cienkie paseczki, oprósz przyprawą, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr.
    2. Kurki umyj a następnie sparz krótko we wrzącej wodzie. Cukinię pokrój w cienkie paski a ser pokrój w drobną kostkę. Rukolę umyj i osusz, szalotkę pokrój w kostkę.
    3. Na patelni rozpuść masło, zeszklij szalotkę, dodaj kurczaka a po chwili kurki. Smaż chwilę razem, następnie dodaj cukinię i smaż jeszcze minutę. Dopraw pieprzem i zdejmij z ognia.
    4. Do farszu dodaj rukolę i ser, wymieszaj. Placki tortilli posmaruj przygotowanym jogurtem a następnie nałóż farsz.
    5. Brzegi placków zawiń lekko do środka a następnie zroluj, jak tradycyjnego naleśnika. Zawinięte placki opiecz na suchej rozgrzanej patelni, przekrój pod skosem na pół i podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz