Pieczeń ze schabu w glazurze z dżemu morelowego z cebulą i
jabłkiem
Składniki:
schab środkowy - 1.5 kilogramów
kwaśne jabłko - 1 sztuka
szalotki - 6 sztuk
Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie
słonina - 400 gramów
dżem morelowy - 2 łyżki
ocet jabłkowy - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Schab umyj, osusz, oczyść z przerostów tłuszczu i błon, które są na powierzchni mięsa. Pokrój w cienkie (0,5 cm) grubości
plastry, nie docinając ich jednak do końca.
2. W misce wymieszaj Przyprawę do mięsa wieprzowego Knorr z olejem, octem i dżemem morelowym. Powstałą marynatą
natrzyj mięso dokładnie, również w nacięciach.
3. W nacięcia włóż cząstkę jabłka i plaster cebuli.
4. Plastry słoniny nałóż na mięso i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 45 minut. Po tym czasie, sprawdź czy
mięso jest już upieczone. Jeśli wciąż będzie niedopieczone, wydłuż czas o kolejne 10 minut
https://skyway.capital/?partner_id=364191
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz