sobota, 8 kwietnia 2017

Pieczeń ze schabu w glazurze z dżemu morelowego z cebulą i jabłkiem

 Pieczeń ze schabu w glazurze z dżemu morelowego z cebulą i jabłkiem

Składniki: schab środkowy - 1.5 kilogramów kwaśne jabłko - 1 sztuka szalotki - 6 sztuk Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 1 opakowanie słonina - 400 gramów dżem morelowy - 2 łyżki ocet jabłkowy - 2 łyżki
 Pieczeń ze schabu w glazurze z dżemu morelowego z cebulą i jabłkiem

Sposób przygotowania: 1. Schab umyj, osusz, oczyść z przerostów tłuszczu i błon, które są na powierzchni mięsa. Pokrój w cienkie (0,5 cm) grubości plastry, nie docinając ich jednak do końca. 2. W misce wymieszaj Przyprawę do mięsa wieprzowego Knorr z olejem, octem i dżemem morelowym. Powstałą marynatą natrzyj mięso dokładnie, również w nacięciach. 3. W nacięcia włóż cząstkę jabłka i plaster cebuli. 4. Plastry słoniny nałóż na mięso i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 45 minut. Po tym czasie, sprawdź czy mięso jest już upieczone. Jeśli wciąż będzie niedopieczone, wydłuż czas o kolejne 10 minut
https://skyway.capital/?partner_id=364191

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz