sobota, 8 kwietnia 2017

Schab ze śliwką w galarecie


Schab ze śliwką w galarecie – krok 2

 

Schab ze śliwką w galarecie        

  Schab ze śliwką w galarecie 

Krok 1

Schab umyj, oczyść z błon, a następnie natnij w nim otwór po całej długości w środkowej jego części. Otwór wypełnij śliwkami.

Schab ze śliwką w galarecie – krok 1 

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z oliwą i musztardą, a następnie posmaruj nią mięso.

Schab ze śliwką w galarecie – krok 2 

Krok 3

Schab umieść w woreczku do pieczenia, zepnij jego koniec spinką i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 175 stopni przez około 45 minut. Po upieczeniu mięso wyjmij z woreczka i wystudź.
                                                     Schab ze śliwką w galarecie – krok 3 
Krok 4
Warzywa obierz i zalej zimną wodą (0,7 litra), dodaj liść i ziele – ugotuj warzywny bulion. Dopraw do smaku.
                                                 Schab ze śliwką w galarecie – krok 4 
Krok 5
Gdy bulion będzie gotowy, wyjmij warzywa i przecedź przez gęste sitko. W gorącym jeszcze wywarze rozpuść żelatynę – nie gotuj więcej. Wlej wino i odstaw na kilka minut w chłodne miejsce, aby galareta nieco stężała.
                                                   Schab ze śliwką w galarecie – krok 5 
Krok 6
Wystudzony schab pokrój na porcje, ułóż na półmisku lub platerze, udekoruj, a następnie ostrożnie zalej płynną jeszcze galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki na kilkanaście lub kilkadziesiąt minut.
                                                   Schab ze śliwką w galarecie – krok 6
 http://zbyszekd.ebrokerpartner.pl/short/4ub93/EPI
http://zbyszekd.ebrokerpartner.pl/short/4uvm1
http://zbyszekd.ebrokerpartner.pl/short/4uvm3
http://zbyszekd.ebrokerpartner.pl/short/4uvm9

                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                

 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz