Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem
Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem - składniki:
- masło - 1 łyżka
- żółtko - 1 sztuka
- gałka muszkatołowa
Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem - Sposób przygotowania:
- Z piersi wytnij małe filety, pokrój je w drobną kostkę. W filetach zrób kieszonki.
- Szpinak po rozmrożeniu odsącz i posiekaj.
- Na rozgrzanym maśle przesmaż pokrojone małe filety, dodaj szpinak, lekko przestudź.
- Farsz dopraw skruszonymi minikostkami Czosnek Knorr i gałką muszkatołową, dodaj żółtko i wymieszaj.
- W kieszonki mięsne włóż farsz i zepnij je wykałaczkami.
- Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj.
- Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy i włóż nadziane piersi, przykryj folią aluminiową i piecz około 40 minut w 200 st. Po wyjęciu pokrój w plastry. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz