niedziela, 28 kwietnia 2013

Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem


Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem - składniki:

  • masło - 1 łyżka
  • żółtko - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa

Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem - Sposób przygotowania:

  1. Z piersi wytnij małe filety, pokrój je w drobną kostkę. W filetach zrób kieszonki.
  2. Szpinak po rozmrożeniu odsącz i posiekaj.
  3. Na rozgrzanym maśle przesmaż pokrojone małe filety, dodaj szpinak, lekko przestudź.
  4. Farsz dopraw skruszonymi minikostkami Czosnek Knorr i gałką muszkatołową, dodaj żółtko i wymieszaj.
  5. W kieszonki mięsne włóż farsz i zepnij je wykałaczkami.
  6. Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 250 ml wody i zagotuj.
  7. Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy i włóż nadziane piersi, przykryj folią aluminiową i piecz około 40 minut w 200 st. Po wyjęciu pokrój w plastry. Podawaj z makaronem lub ryżem.
  8. Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz