niedziela, 28 kwietnia 2013

Schab w ziemniakach


Schab w ziemniakach - składniki:

  • mąka - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Schab w ziemniakach - Sposób przygotowania:

  1. Schab umyj, oczyść, pokrój na porcje i lekko rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz Marynatą do mięs Knorr.
  2. Ziemniaki obierz, zetrzyj ma tarce, odsącz z nadmiaru płynu. Masę ziemniaczaną połącz z żółtkami. Dopraw lekko solą i pieprzem do smaku.
  3. Mięso oprósz mąką i obłóż ziemniakami połączonymi z żółtkami.
  4. Smaż całość na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony.
  5. Kotlety podawaj z ratatuj warzywnym.
  6. Schab w ziemniakach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz