niedziela, 28 kwietnia 2013

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń - składniki:


  • sok z cytryny - 3 łyżki
  • puszka brzoskwiń - 1 sztuka






Pokrój umyte i osuszone piersi na małe kwadratowe kawałki.
Wymieszaj je z jogurtem, Przyprawą Do złotego kurczaka Knorr i sokiem z cytryny. Przykryj i trzymaj w lodówce przez ok. 3 godziny.
Odsącz brzoskwinie na sitku i podziel na kawałki nieco większe niż mięso.
Nabijaj na szpadki na przemian kawałki kurczaka i brzoskwiń.
Piecz szaszłyki na grillu, obracając je co jakiś czas.











Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń




Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz