Potrawka z kurczaka
Potrawka z kurczaka - składniki:
- cebula - 2 sztuki
- ząbek czosnku - 1 sztuka
- olej roślinny - 50 mililitrów
Potrawka z kurczaka - Sposób przygotowania:
- Kurczaka pokrój w centymetrowej grubości kostkę, a kiełbasę jałowcową w półplastry.
- Drób podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę i całość smaż przez około 4 minuty, mieszając co jakiś czas.
- Cebulę pokrój w piórka, czosnek i pieczarki w ćwiartki.
- Na patelnię dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż jeszcze chwilę, a następnie zalej Sosem Śmietanowo – Grzybowym Knorr.
- Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze chwilę - do momentu, gdy uzyskasz pewność, że kurczak nie jest surowy. Potrawkę podawaj z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz