piątek, 22 marca 2013

Potrawka z kurczaka


Potrawka z kurczaka - składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • olej roślinny - 50 mililitrów

Potrawka z kurczaka - Sposób przygotowania:

  1. Kurczaka pokrój w centymetrowej grubości kostkę, a kiełbasę jałowcową w półplastry.
  2. Drób podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj kiełbasę i całość smaż przez około 4 minuty, mieszając co jakiś czas.
  3. Cebulę pokrój w piórka, czosnek i pieczarki w ćwiartki.
  4. Na patelnię dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż jeszcze chwilę, a następnie zalej Sosem Śmietanowo – Grzybowym Knorr.
  5. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze chwilę - do momentu, gdy uzyskasz pewność, że kurczak nie jest surowy. Potrawkę podawaj z ryżem.
  6. Potrawka z kurczaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz