- 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i 4 szt. pokrój w kostkę ok. 1x1 cm. Ostatnie jajko pozostaw do dekoracji.
- 2
Pierś opłucz i natrzyj Marynatą Knorr. Skrop kilkoma kroplami oliwy, zawiń ścisło w aluminiową folię i upiecz w temp. 160 st. C ok. 35 min. Po wystudzeniu pokrój w kostkę wielkości 1x1 cm.
- 3
Pozostałe składniki: ananasa, szynkę oraz żółty ser również pokrój w kostkę tej samej wielkości, co indyka.
- 4
Majonez wymieszaj dokładnie z curry i sokiem z cytryny.
- 5
Wszystkie składniki połącz razem, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli istnieje taka potrzeba. Następnie gotową sałatkę przełóż do salaterki i posyp wierzch pokrojonym szczypiorkiem. Pozostawione jajko pokrój w cząstki i udekoruj sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz