piątek, 22 marca 2013

Świąteczna sałatka z indykiem


składniki:

  • ser żółty - 100 gramów
  • sok z połowy cytryny
  • majonez - 200 gramów
  • curry - 0.5 łyżeczki
  • szczypior - 0.5 pęczka
 





 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • 1
    Świąteczna sałatka z indykiem
    Jajka ugotuj na twardo, wystudź i 4 szt. pokrój w kostkę ok. 1x1 cm. Ostatnie jajko pozostaw do dekoracji.
  • 2
    Świąteczna sałatka z indykiem
    Pierś opłucz i natrzyj Marynatą Knorr. Skrop kilkoma kroplami oliwy, zawiń ścisło w aluminiową folię i upiecz w temp. 160 st. C ok. 35 min. Po wystudzeniu pokrój w kostkę wielkości 1x1 cm.
  • 3
    Świąteczna sałatka z indykiem
    Pozostałe składniki: ananasa, szynkę oraz żółty ser również pokrój w kostkę tej samej wielkości, co indyka.
  • 4
    Świąteczna sałatka z indykiem
    Majonez wymieszaj dokładnie z curry i sokiem z cytryny.
  • 5
    Świąteczna sałatka z indykiem
    Wszystkie składniki połącz razem, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw do smaku, jeśli istnieje taka potrzeba. Następnie gotową sałatkę przełóż do salaterki i posyp wierzch pokrojonym szczypiorkiem. Pozostawione jajko pokrój w cząstki i udekoruj sałatkę.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz