Kotlety jagnięce z chrupiącym crustem
składniki:
- kotlety jagnięce z kostką - 8 sztuk
- musztarda - 2 łyżki
- margayna - 6 łyżek
- chleb tostowy kromki - 2 sztuki
- Przyprawa do kurczaka Knorr - 1łyżeczka
- oliwa z oliwek - 4 łyżki
- starty ser cheddar - 2 łyżki
- starty parmezan - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- Przygotuj marynatę do mięsa: w miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.
- Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut a następnie obsmaż krótko z obu stron na grillu.
- Chleb tostowy zmiksuj na sypko w kielichu blendera. Następnie przesyp do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.
- Gotowy chrust nałóż po 1 łyżeczce na każdy z kotletów.
- Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiąca sałatą oraz pomidorowa salsą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz