wtorek, 26 marca 2013

Kotlety jagnięce z chrupiącym crustem


 składniki:

  • kotlety jagnięce z kostką - 8 sztuk
  • musztarda - 2 łyżki
  • margayna - 6 łyżek
  • chleb tostowy kromki - 2 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • starty ser cheddar - 2 łyżki
  • starty parmezan - 2 łyżki
  • Sposób przygotowania:

    1. Przygotuj marynatę do mięsa: w miseczce wymieszaj musztardę z oliwą, pieprzem oraz przyprawą Knorr.
    2. Oczyszczone kotlety zanurz w marynacie na kilka minut a następnie obsmaż krótko z obu stron na grillu.
    3. Chleb tostowy zmiksuj na sypko w kielichu blendera. Następnie przesyp do miski i połącz z tartą bułką, parmezanem oraz margaryną.
    4. Gotowy chrust nałóż po 1 łyżeczce na każdy z kotletów.
    5. Kotlety rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 3-4 minuty. Zapieczone kotlety posyp startym cheddarem i podawaj z chrupiąca sałatą oraz pomidorowa salsą.
    6. Kotlety jagnięce z chrupiącym crustem



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz