- 1
Warzywa, oprócz pomidorów, obierz i zetrzyj na tarce. Łodygę selera pokrój i razem z boczkiem oraz pozostałymi warzywami przesmaż na rozgrzanej oliwie.
- 2
Dodaj wołowinę, koncentrat pomidorowy i kostkę Knorr. Zalej 0,5 l wody i duś do momentu odparowania płynu. Dodaj zioła.
- 3
Pieczarki umyj, pokrój w cienkie plasterki i podsmaż na osobnej patelni.
- 4
Przygotuj Sos Carbonara Knorr - zawartość opakowania wymieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną, doprowadź do wrzenia. Gotuj 1 minutę.
- 5
Przygotuj garnek wrzącej, osolonej wody i dodaj łyżkę oleju. Makaron ugotuj al dente, odcedź.
- 6
Na spód naczynia żaroodpornego wylej i rozprowadź kilka łyżek sosu Carbonara. Ułóż płaty makaronu a następnie na przemian pieczarki, sos boloński, ser i ponownie płaty makaronu. Czynność powtarzaj do momentu wykończenia składników. Ostatnią warstwę przykryj płatami, posmaruj śmietanowym sosem, ułóż pieczarki i posyp serem.
- 7
Wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj 45 minut w temp. 180 st. C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz