Podsmaż pokrojoną w drobna kostkę cebulę.Kapustę przekrój na pół, wytnij głąb, połówki drobno poszatkuj.Gdy cebula się zrumieni, dodaj do niej kapustę partiami i obsmażaj. Gdy cała kapusta jest na patelni dodaj 1 szklankę wody i kilka szczypt czarnego pieprzu oraz bulionetkę Knorr. Duś 15-25 minut zależni...
Rozpuść kostki Rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr w 1,5 l wrzącej wody.Umyj, osusz i pokrój sałatę w paski. Umyj i odsącz zieloną fasolkę szparagową.Na średnim ogniu rozpuść masło w garnku z grubym dnem. Podsmaż w nim sałatę przez ok. 3 minuty.* Wlej bulion i zagotuj. Dodaj bób i 2/3 fasolki. Za...
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producent tak aby był al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Po chwili dodaj mięso pokrojone w bardzo cienkie paski. Teraz wlej sos Spaghetti Knorr. Dodaj dwie-trzy łyżki wody z gotowania makaronu oraz czosnek. Odc...
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oleju.Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem, smażoną cebulką i kieliszkiem wina. Liście sałaty i szpinaku umyj i delikatnie porwij. Wraz z szynką ułóż na półmisku. Ogórek pokrój w kostkę i posyp nim sałatkę. Całość delikatnie polej sosem z cebulką oraz posyp ...
Na stolnicy przesiej mąkę z solą, zrób wgłębienie po środku kopczyka i wlej wodę oraz olej. Zagnieć gładkie i jednolite ciasto.Następnie ciasto podziel na porcje i kolejno każdą z nich cienko rozwałkuj. Używając szklanki wycinaj kółka.Truskawki pokrój w ćwiartki. Na każde z wykrojonych z ciasta kółek nak...
Zacznij od przygotowania mięsa. Każdą pierś przekrój wzdłuż na pół aby powstały dwa cienkie i szerokie plastry. Następnie każdy przekrój ponownie na pół tak aby powstały długie paski. Kostę Knorr rozetrzyj z olejem. Dodaj również paprykę, oregano i posiekaną natkę. Paski z kurczaka zamarynuj w paście i od...
Rozłóż mięso płasko na desce. Okrój dookoła tak, aby powstał równy kształt kawałków. Mięso wyrównaj z wierzchu nożem, aby było „płaskie”. Posyp obficie Przyprawą do mięs Knorr. Namocz w mleku bułkę. Posiekaj zioła: tymianek i rozmaryn.Zmiel wszystkie resztki mięsa w maszynce. Dodaj majeranek, posiekany tym...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz