wtorek, 11 listopada 2014

Żebra po kasselsku

Żebra po kasselsku
Składniki
 wędzone żeberka - 2 kilogramy
 Bulionetka do duszonych mięs Knorr - 1 sztuka
 kiszona kapusta - 0.5 kilograma
 cebula - 2 sztuki
 liść laurowy - 2 sztuki
ziele angielskie - 2 ziarna
pieprz czarny - 4 ziarna
musztrada - 1 łyżka
Żebra po kasselsku

Żebra po kasselsku
1.Cebule pokrój w kostkę i zeszklij w garnku. Dodaj pokrojoną kapustę oraz ziele, liść i pieprz.
Żebra po kasselsku
2.Do garnka wlej 1,5 l wody i zagotuj. Następnie dodaj Bulionetkę do duszonych mięs Knorr, która podkreśli bogaty smak dania.
Żebra po kasselsku
3.Żebra potnij na porcje, a następnie umieść w garnku z kapustą i gotuj godzinę na wolnym ogniu.
Żebra po kasselsku
4.Pod koniec gotowania odlej pół szklanki sosu z duszenia, dodaj musztardę i dobrze wymieszaj. Całość wlej z powrotem do garnka i dopraw do smaku. Podawaj z ziemniakami.

SMACZNEGO !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz