u.
Quesadillas
Składniki: * 150 g mąki kukurydzianej * 150 g mąki pszennej * 3/4 szklanki ciepłej wody * 250 g tartego radamera * olej do smażenia.
Przygotowanie: Z mąki i wody wyrobić elastyczne ciasto. Odstawić na kilka minut. Uformować w wałek i podzielić na 8-10 kawałków. Kawałki spłaszczyć w dłoniach, tworząc placki o średnicy ok. 12 cm. Wkładać do środka ser i zlepiać brzegi jak w pierogach. Smażyć z obu stron na patelni zanurzone w gorącym oleju. Po usmażeniu osuszać na papierze. Podawać gorące z salsą i kwaśną śmietaną
Krokiety z pieczarek
Składniki
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- jajko
- olej do smażenia
- 60 dag pieczarek
- cebula
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz